در حالی که موسیر و پیاز هر دو بخشی از یک خانواده هستند ، طعم های متمایزی دارند و افزودنی خارق العاده ای برای دستور العمل ها هستند. موسیر اعضای خانواده آلیوم هستند. سایر آلیوم ها شامل پیاز ، سیر ، تره فرنگی ، پیاز کوهی و پیاز کوهی هستند. به همین دلیل است که آنها با پوستهای نازک و کاغذی و شکل میخک مانندشان بسیار شبیه پیاز و سیر هستند. با این حال ، برخلاف پیاز ، که در صورت خام خوردن می تواند تیز و مخصوصاً تند باشد ، موسیر با عطر و طعم شیرین تر ، با نت های ظریف سیر ، طعم شیرین تری دارد. در این مقاله پیانته طرز استفاده از موسیر تازه و نگهداری و طریقه خشک کردن آن به همراه چند دستور غذای ساده برای شما آماده کرده است.
موسیر را مانند هر نوع پیاز انتخاب کنید: پیازهای سفت و خوب را با پوستی روشن و کشیده انتخاب کنید. از موسیرهایی که آسیب دیده یا کبود شده اند خودداری کنید. اگر طعم موسیر تندتری می خواهید ، به دنبال انواع بزرگ تر آن بروید و اگر به دنبال عطر و طعم ملایم تری هستید ، موسیر کوچک است که باید انتخاب کنید.
چگونه موسیر را آماده استفاده کنیم؟
موسیر را می توان مانند پیاز به روش های مختلفی اماده کرد ، بنابراین مرحله اول از بین بردن پوست است. انتهای آن را از موسیر بریده و پوست آن را جدا کنید. بسته به کاربرد مورد نظر شما برای موسیر ، آنها معمولاً به صورت نازک برش خورده ، خرد یا ریز خرد می شوند.
در صورتی که از موسیر تازه در غذا استفاده می کنید، ابتدا باید موسیرها را کاملا تمیز کرده و بعد خرد کنید و به مدت 1ساعت درون آب سرد خیس کنید. در این 1 ساعت، چند بار آب آن را عوض کنید چون موسیر تازه کمی تند است.
چگونه موسیر را در پخت و پز استفاده کنیم؟
موسیر را می توانید برش داده یا خرد کرده و با روغن زیتون / کره و سیر تفت دهید تا به عنوان پایه ای برای سوپ ها ، سس ها ، مخلوط های شیرین استفاده شود.
طریقه شیرین کردن موسیر تازه
موسیر تازه رو اول پوست بگیرید. بعد حلقه حلقه کنید. بعد هم برا 24 ساعت بگذارید تو آب و آبش را مرتب تعویض کنید.برای دو تا سه بار در 24 ساعت معمولا کافی هست ولی حتما باید بچشین. اگه شیرین شده بود و تلخ و تند نبود یعنی آماده ست. اگر نه که باز هم بگذارین داخل آب بمونه تا کاملا شیرین بشه.موسیر رو بعد شیرین کردن خشک می توانید خشک کنید تا راحت تر نگهداری کنید . برای استفاده هر دفعه تو آب بذارید تا نرم شود.
از موسیر تازه می توان برای تهیه ماست موسیر و طعم دهنده دوغ استفاده کرد. برای تهیه دوغ گلپایان اغلب از موسیر استفاده می شود. ماست رو داخل یک بطری بریزید نصف کمتر ق چ کرفس کوهی و کمی نعنا و نمک رو بهش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید (مخلوط کنید تا موقع ریختن آب سبزیجات بالا نیاد) بعد آب بریزید و سپس تیغ کوهی و ۲عدد موسیر رو بهش اضافه کنید و در بطری رو ببندید و خوب بطری رو تکان بدید تا قشنگ همه ی مواد باهم مخلوط بشن(اگر ماستتون ترش نیست همون موقع حدود ۳روز بذاریدش تو محیط بیرون تا ترش بشه و بعد میل کنید). اگر موسیر تازه است همانطور که گفته شد در اب خیس کنید و چندبار آب ظرف را عوض کنید. حالا در صورتی که بخواهید از همان موسیر تازه برای تهیه ماست موسیر استفاده کنید باید موسیرها را ساطوری کنید و داخل بریزید. ماست بهتراست ماست میش (گوسفند) باشد چون کیفیت ماست موسیر تا حد زیادی به ماست بستگی دارد.
به ماست و موسیر یک شبانه روز فرصت دهید تا طعم آن ها به خوبی باهم مخلوط شود و روز بعد، به میزان لازم نمک و فلفل داخل آن بریزید و خوب زیر و رو کنید.
ترشی
مواد لازم
5 عدد کلم گل
3 عدد کلم پیچ
نیم کیلو هویج
نیم کیلو بادمجان
بلال کوچک به مقدار دلخواه
سبزی ترشی و سبزی شور
فلفل تند به میزان لازم
10 عدد موسیر
نیم کیلو سیر
گوجه سبز
سرکه
برای تهیه ترشی ابتدا کلم ها رو به اندازه ی دلخواه خرد کنید. بادمجان ها رو با کمی سرکه و زردچوبه بجوشانید هویج ها رو به اندازه ی دلخواه برش بزنید بلال ها رو درسته و یا به صورت خرد شده داخل بقیه مواد به همراه سیر و فلفل و موسیر و گوجه سبز و سبزی ترشی خرد شده داخل یک دبه بزرگ ریخته و به مقدار دلخواه نمک و سرکه رو داخل دبه بریزید تا پر بشه و درش رو محکم ببندید تا یک ماه خوب جا بیافته و میل کنید.
بورانی با بادمجان با موسیر
2 عدد بادمجان
ماست به اندازه لازم
3 حبه سیر
نمک و فلفل به ها اندازه لازم
1 قاشق مریا خوری (پودر موسیر قابل حذف)
بادمجانها را با پوست رو خوب بشویید و خشک کنید اگر بادمجان قلمی پیدا نکردید و بادمجان دلمه ایی را چند شکاف عمیق با چاقو توی شکم بادمجان بزنید تا بهتر نرم و کبابی بشه و روی شعله گاز و یادر فر کباب کنید. پوست بادمجان ها رو خوب بادقت جدا کنید که اصلا پوستی باقی نمونه و بعد خوب لهش کنید و نمک و پودر موسیر بزنید این غذا رو به دو شکل میشه درست کرد هم میشه سیر و بادمجان کبابی رو با روغن کمی تفت و یا بدون تفت با ماست مخلوط کرده و نوش جان کرد اگر دوست داشته باشید که کمی بادمجان بعد از کباب شدن تفت بخوره سیر رو رنده میکنم با کمی روغن تفت میدیم بادمجان کبابی ساطوری رو بهش اضافه کرده نمک و فلفل و پودر موسیر هم افزوده ۵ دقیقه تفت میدیم اجازه میدیم خوب خنک بشه با ماست مخلوط میکنم و بانان یا بدون نان نوش جان میکنیم میزان مخلوط کردن بادمجان با ماست سلیقه ای است.
کوکو سیب زمینی با موسیر
مواد لازم
3 عدد سیبزمینی متوسط
2 عدد تخم مرغ
2 ق غ خوری آرد نخودچی
نمک فلفل زردچوبه
1 ق چ خوری نعنا خشک
1 ق چ خوری شوید خشک
پودر سیر و پودر موسیر
سیبزمینی ها رو بپزید و تخم مرغ و ادویه رو بهش اضافه کنید سپس با گوشت کوب له کنید و بعد از گذشت نیم ساعت سرخشان کنید.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه