صفحه اصلی » آموزش تصویری فوندانت کشی کیک
11984آموزش تصویری فوندانت کشی کیک

آیا قصد کرده اید فوندانت کشی کیک را امتحان کنید، اما شنیده اید که خیلی سخت است؟ ممکن است تزیین کیک با خمیر فوندات آماده چالش برانگیز به نظر برسد اما آنقدرها هم که فکر می کنید سخت نیست. با کمی تمرین و دانش فنی، شما به راحتی میتوانید طرز استفاده از فوندانت آماده را یادگرفته و یک کیک فوندانت فوقالعاده را درست کنید.
فهرست مطالب:
فوندانت چیست؟
فوندانت یا آیسینگ فوندانت (fondant icing) ، نوعی تزیین خوراکی است که در صنایع ساخت کیک و شیرینی کاربرد زیادی دارد. فوندات در انواع مایع، خمیری و فوندانت مجسمه سازی تولید میشود. از خمیر فوندانت عموما برای تزیین شیرینی و کیک و تزییناتی مانند گل و عروسک های فانتزی بر روی انواع کیک و کاپ کیک استفاده می شود.
شروع کار با فوندانت
در ابتدا مانند تصویر رو و کناره های کیک خود را با یک تکه نخ اندازه بگیرید.

به این صورت که یک رشته را روی قسمت بالای کیک بگذارید و انتهای آن را در قسمت کناری کیک تا کنید. نخ را از قسمتی که صفحه را لمس می کند کوتاه کنید.شما از آن برای اندازه گیری اندازه فوندانت استفاده خواهید کرد.اگر در حال تهیه کیک چند طبقه هستید ، هر بار یک ردیف اندازه بگیرید.
نکته برای فوندانت کشی کیک مربع و مستطیل
برای هر کیک هایی که دایره نیستند ، بیشترین عرض را در قسمت بالای آن اندازه بگیرید و سپس دو برابر ارتفاع را به آن اضافه کنید. (برای کیک مربع یا مستطیل مورب اندازه بگیرید)
زیرسازی فوندانت : زیر فوندانت چی بزنیم
برای زیرسازی فوندانت گزینه های مختلفی دارید که آسانترین آنها کره زده شده buttercream است . برای تهیه کره زده شده باید مخلوط کره و پودر قندو مقدار کمی شیر را هم بزنید. بدر ابتدا 5 دقیقه اول کره را هم بزنید بعد پودر قند را پیمانه پیمانه اضافه کنید. از شیر هم میتوانید برای رقیق کردن آن استفاده کنید.

بعد از آماده سازی لایه زیرین فوندانت با استفاده از چاقوی پالت یا کاردک روی کیک را با یک لایه نازک بپوشانید.باید بدانید که کره زده شده کمک می کند تا فوندانت به کیک بچسبد ، بنابراین مطمئن شوید که رویه و کناره های کیک را کامل بگیرید. سعی کنید سطح را تا حد ممکن صاف کنید و در صورت وجود ترک یا سوراخ در کیک ، مطمئن شوید که آنها را با استفاده ازکره زده شده پر کنید و سپس آن را صاف کنید.
برای اینکار میتوانید از خامه زده شده، فوندانت مایع و یا گاناش نیز استفاده کنید که در ادامه به آنها میپردازیم.
طرز تهیه فوندانت مایع
سادهترین فوندانت مایع از شکر و آب ساخته میشود که با ژلاتین و گلیسرین جا میافتد. میشود. این فوندانت تا مرحلهای پخته میشود که ژله ای مانند شده و بعد از سرد شدن هم زده میشود تا وقتی که به تودهای کدر با بافتی کِرِمی تبدیل شود. برای طعم دهی به آن میتوانید از لیمو یا وانیل استفاده کنید.
گاناش کشی کیک / طرز تهیه گاناش شکلاتی و رنگی
برای تهیه گاناش خامه صبحانه و شکلات ضروریترین مواد لازم هستند. به دلخواه می توانید از کره و رنگ خوراکی نیز بهره ببرید. برای تهیه گاناش ابتدا خامه را در ظرفی بر روی حرارت گذاشته و اجازه میدهیم تا گرم شود.دقت کنید که نباید بجوشد و تنها باید گرم شود.سپس شکلات های تخته ای را به آن اضافه می کنیم تا به وسیله گرمای خامه ذوب شود و در آن حل شود.در آخر کره و رنگ خوراکی را دلخواه را به آن میافزاییم.گاناش شما آماده است.
طرز تهیه خامه فرم گرفته
برای تهیه خامه فرم گرفته یک روش معمول استفاده از خامه صبحانه و شکر است. البته باید بدانید که این روش زحمت زیادی دارد و ترجیحا باید از همزن برقی استفاده کنید ولی خامه حرفه ای و خوشمزه تحویل خواهید گرفت. برای اینکار شکر و خامه را با هم داخل یه کاسه بزرگ میریزیم چون حجم خامه موقع زدن بیشتر میشود. توجه داشته باشید برای دست کردن این نوع خامه باید دمای محیط خنک رو به سرد باشد یا زیر کاسه یخ بگذارید.
در ابتدا خامه و شکر را با هم مخلوط کنید سپس ظرف خامه رو برای حدود نیم ساعت داخل فریزر گذاشته و بعد بیرون آورده و خامه را کمی زیر رو کنید تا یخ خامه حالت یکنواخت پیدا کنه. این مرحله را دو تا سه بار انجام دهید.
حالا همزن رو روی دور تند گذاشته و شروع به همزدن مواد کنید. در این مرحله در ابتدا ممکن است خامه ما دوباره شل شود اما جای نگرانی نیست. به مرور با زدن خامه فرم گرفته و حجمش بیشتر میشود. نکته بسیار مهم دمای ظرف و محیط که میتوانید از یخ زیر ظرفتون استفاده کنید. خامه شما زمانی آماده است که با برگراندن کاسه از جای خود به راحتی حرکت نکند.

بعد از این مراحل کیک را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید. این کار به کره زده شده، گاناش یا خامه شما زمان کافی برای سفت شدن می دهد. اگر این لایه خیلی نرم باشد ، فوندانت نمیتواند به درستی بچسبد.
طرز استفاده از خمیر فوندانت آماده
یک میز با سطح بزرگ و صاف را به خوبی تمیز کرده و روی آن پودر قند بپاشید تا از چسبیدن فوندانت به سطح کار شما جلوگیری کند.
اگر محل زندگی شما مرطوب است ، از مخلوط قسمت نشاسته ذرت و پودر قند استفاده کنید. اگر خیلی خشک است ، استفاده از یک لایه نازک روغن تردکننده شیرنی ا اگر در اختیار ندارید روغن مایع توصیه میشود.

خمیر آماده فوندانت را بیرون آورده روی میز بگذارید و اجازه دهید به دمای اتاق برسد. شما می توانید آن را حدود پنج دقیقه ورز دهید تا کار با آن نرم و راحت شود. البته اجازه ندهید خیلی نرم و چسبناک شود.

اگر میخواهید به خمیر فوندانت خود رنگ بدهید از رنگ ژله ای استفاده کرده و آن را ورز دهید. همچنین می توانید برخی از طعم دهنده ها را نیز اضافه کنید. باید توجه داشته باشید که استفاده از رنگ های خوراکی مایع مناسب خمیر فوندانت نیست.
در ابتدا برای پهن کردن فوندانت از دستان خود استفاده کنید تا جایی که تقریبا شکل و اندازه یک پنکیک معمول و استاندارد شود. در این مرحله آن را خیلی نازک نکنید. اگر روی کیک مربع یا مستطیل را می پوشانید ، فوندانت را به شکل مربع یا مستطیل صاف کنید.

سپس از یک ورنه برای یکدست کردن خمیر استفاده کنید. توجه داشته باید فوندانت را تا زمانی که ضخامت آن در حدود نیم تا 1 سانت باشد پهن کنید.

در حین استفاده از فوندانت ، اطمینان حاصل کنید که هر چند وقت یک بار 180 درجه آن را بچرخانید. این به دایره و یکنواخت نگه داشتن آن کمک می کند. برای اینکار فوندانت را با دست و به یکباره بلند نکنید تا از پاره شدن آن جلوگیری کند.
در قدم بعد فوندانت را با رشته نخی که در ابتدا تهیه کردید اندازه بزنید.فوندانت را با قطعه رشته اندازه کنید. فوندانت باید کمی بزرگتر از آن باشد تا به خوبی همه کیک را بپوشاند.

مرحله فوندانت کشی کیک / کاور ماکت کیک با فوندانت
مرحله آخر فوندانت کشی کیک یا کاور کیک با فوندانت است.در این مرحله فوندانت را به آرامی روی وردنه بچرخانید. وردنه را در یک انتهای فوندانت قرار دهید و آن به داخل مانند تصاویر بچرخانید و در حین حرکت فوندانت را بلند کنید تا آن را به کیک منتقل کنید و احتمال پاره شدن آن را کاهش دهید.

قبل از اقدام به این کار ، وردنه را با پودر قند کمی روشن کنید. سپس فوندانت را به آرامی روی کیک باز کنید.

برای اینکار وردنه را بالای کیک نزدیک به یکی از لبه ها قرار دهید و آن را به سمت انتهای دیگر چرخانده و فوندانت را باز کنید.

در قدم بعد فوندانت را روی کیک صاف کنید. ابتدا از بالا شروع کنید ، سپس با استفاده از انگشتان خود کناره ها را صاف کنید. اطمینان حاصل کنید که هیچ چین ، چین و چروک و حبابی وجود نداشته باشد. می توانید از چاقو یا حتی برش پیتزا استفاده کنید. و سعی کنید تا حد ممکن از ته کیک برش بزنید. در قدم آخر “اتوکشی” سطح فوندانت با یک لیوان تخت یا ابزار صاف کننده فوندانت ، به کیک خود یک پایان صاف و حرفه ای دهید.

مرحله تزیین کیک با خمیر فوندانت
برای تزیین با فوندانت به سلیقه و هنر خود میتوانید شکل ها و گل های زیبایی درست کنید به عنوان مثال شما میتوانید گل رز فوندانت بسازید. برای اینکار چند تکه فوندانت به اندازه یک سکه را را برداشته و بین کاغذ روغنی قرا بدهید طوری که بتوانید انتهای دیگر کاغذ را روی خمیر تا کنید و با دست یا وردنه آن را پهن کنید.سپس با انگشت خود یک سمت فوندانت را فشار دهید تا شکل بگیرد.

به تعداد دلخواه گلبرک درست کرده و آنها را روی یکدیگر بچسبانید. در ابتدای مونتاژ گل رز لازم است یک دو گلبرگ را استوانهای بپیچید.

ایده های فوندانت برای تزیین کیک و کاپ کیک
فوندانت خمیر شکل پذیری است که تقریبا آماده کردن هر شکلی با آن امکان پذیر است. اگر هنرمند درونتان فعال شده شما را به الهام گرفتن از طرح هایی که در ادامه آمده است دعوت میکنیم.
نوشتن روی کیک با فوندانت





نوشتن اسم با خمیر فوندانت



فوندانت ماربل / تکنیک ماربل روی کیک
شاید فکر کنید چاچ ماربلینگ فقط روی کاغذ یا پارچه امکان پذیر باشد. اما قبلا هم در آموزش چاپ ماربلینگ قید کرده ایم این هنر را میتوانید در زمینه های دیگر مانند کیک ماربل تعمیم دهید.


کیک فوندانت ماربل قرمز

کیک تولد تقویم دار
شاید ایده چاپ تقویم روی کیک کمی پیچیده به نظر برسد. اما اگر شما کار با فوندانت را تا حدی بلد باشید کیک طرح تقویم هم میتوانید درست کنید. از تصاویر زیر الهام بگیرید.


ابزار نقاشی روی فوندانت : ماژیک خوراکی / رنگ خوراکی
ممکن است کار شما به فوندانت کشی کیک ختم نشود. بلکه لازم باشد طرح و رنگی به کیک خود بدهید.

شاید اگر نقاشی خوبی داشته باشیدمایل باشید این هنر را در آشپزی هم به کار ببرید شما می توانید از قلمو و رنگ های خوراکی استفاده کنید. البته در بازار ماژیک خوراکی هم وجود دارد که نقاشی با جزییات بیشتر را برای شما آسان تر خواهد کرد.

نقاشی روی فوندانت کار سختی هم نیست. کافی است یکبار امتحان کنید. در هر صورت تجربه خوبی خواهد بود.

مطالب مشابه:
ایده های جذاب تزیین کیک ساده خانگی با شکلات و کاکائو
آموزش ساخت قیف قنادی برای تزیین کیک، شیرینی و حلوا
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه





خیلی خوشم اومد. ☺️ لطفا طرز تهیه خمیر فوندانت رو هم بزارید.
خوشحالیم که خوشتون اومده. انشالا روش تهیه خمیر رو هم در پست های بعدی خواهیم گذاشت.