صفحه اصلی » طرز تهیه پنکیک ساده در انواع و روش های مختلف خانگی
2455طرز تهیه پنکیک ساده در انواع و روش های مختلف خانگی
طرز تهیه پنکیک ساده در حالی که بسیار آسان و فوری بوده در انواع و روش های مختلف خانگی نیز یافت میشود. کافی است با این مقاله آشپزی از پیانته همراه باشید تا انواع پنکیک صبحانه و عصرانه ، پنکیک میوه ای و پنکیک های مناسب وعده غذایی آشنا شده و روش پخت آن ها را فرا بگیرید.
فهرست:
- انواع پنکیک صبحانه و عصرانه
- پنکیک فوری کلاسیک
- پنکیک بدون شیر
- پنیک مخصوص گیاهخواران
- پنکیک بدون بکینگ پودر
- پنکیک سوفله ژاپنی
- انواع پنکیک میوه ای
- پنکیک کدو حلوایی
- انواع پنکیک موز
- پنکیک سیب دارچین
- پنکیک پرتقالی
- انواع پنکیک گوشت و سبزیجات
- پنکیک رژیمی سبزیجات
- پنکیک کره ای
- پنکیک گوشت فرانسوی
- رولت پنکیک مرغ
انواع پنکیک صبحانه و عصرانه
پنکیک فوری و ساده تنها در 15 دقیقه : پنکیک ساده تابه ای
در این قسمت طرز تهیه پنکیک با شیر و بکینگ پودر را آموزش خواهید دید. دستور طرز تهیه پنکیک کلاسیک میباشد که هم سریع آماده شده و هم پرطرفدار است.
مواد لازم پنکیک صبحانه آمریکایی برای 6 نفر
- کره نرم 1.5 قاشق چایخوری
- شکر 3 قاشق چایخوری
- تخم مرغ 2 تا 3 عدد
- نمک 1.5 قاشق چایخوری
- شیر 3 پیمانه
- آرد 3.5 پیمانه
- بکینگ پودر 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه پنکیک با شیر و بکینگ پودر
شکر ، آرد ، بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید. در صورت تمایل یک بار مواد خشک را از الک رد کنید تا جلوی گلوله شدن آرد را هنگام اضافه کردن مواد تر بگیرید. سپس تخم مرغ ، کره را در یک ظرف جدا گانه هم زده به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. سپس شیر را مرحله به مرحله اضافه کنید و زمانی که حس کردید خمیر نرم و غلیظی دارید از اضافه نمودن شیر بیشتر خودداری کنید.
کف تابه نچسب را کمی با کره چرب کنید و آن را روی حرارت بگذارید تا داغ شود ، یک چهارم از مخلوط را درون تابه ریخته و روی حرارت متوسط به مدت 3 دقیقه قرار دهید تا پف کرده و رویش حباب بزند. سپس پنکیک را برگردانده و طرف دیگرش را 2 دقیقه حرارت دهید تا کمی برشته شود. در مجموع پنکیک شما بعد از 5 دقیقه آماده است.
برای آموزش تصویری میتوانید به فیلم آموزش پنکیک ساده از آپارات پیانته مراجعه کنید.
طرز تهیه پنکیک بدون شیر
اگر به لاکتوز حساسیت دارید طرز تهیه پنکیک بدون شیر برای شما بسیار کارآمد خواهد بود. البته پنکیک بدون شیر نیز مانند پنکیک کلاسیک بسیار لذیذ خواهد بود زیرا که شما میتوانید اختیاری به آن گلاب یا هر طعم دهنده سنتی دیگر اضافه کنید.
مواد لازم :
- آرد معمولی 3/4 پیمانه
- آب 3/4 پیمانه
- بکینگ پودر 1.5 قاشق چایخوری
- تخم مرغ 1 عدد
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- وانیل (اختیاری) 1/2 قاشق چایخوری
- گلاب (اختیاری) 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه پنکیک رژیمی ساده بدون شیر و کره صبحانه
تخم مرغ را در ظرفی بشکنید، وانیل، گلاب و شکر را به آن اضافه کنید و با همزن، آنقدر بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
آب را به مخلوط تخم مرغی فوق اضافه کرده و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
آرد و بیکینگ پودر را مخلوط کرده و الک کنید؛ سپس در دو مرحله به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
کف تابه نچسبی را با کمی روغن یا کره چرب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
یک ملاقه یا سه قاشق غذاخوری از مایه پنکیک را در تابه بریزید و حرارت را کم کنید.
وقتی سطح پنکیک پر از حباب شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم طلایی شود.
طرز تهیه پنکیک شکلاتی بدون شیر
طرز تهیه پنکیک شکلاتی بدون شیر تفاوت چندانی ندارد. شما باید دستور طرز تهیه پنکیک بدون شیر را اجرا کنید تنها این تفاوت که 1/4 از آرد را حذف و به جای آن پودر کاکائو اضافه کنید. همچنین در آخر، هنگامی که پنکیک شکلاتی شما آماده شد، شکلات کاکائویی دلخواه خود را با مقداری خامه، روی حرارت رقیق کرده و روی آن بریزید.
پنکیک رژیمی برای گیاهخواران : پنکیک بدون شیر و تخم مرغ
طرز تهیه پنکیک رژیمی برای گیاهخواران یا پنکیک وگان نیز بسیار آسان بوده و از جمله پنکیک فوری حساب میشود.
مواد لازم برای تهیه پنکیک وگان
- آرد گندم 1 پیمانه
- بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
- نمک 1/4 قاشق چایخوری
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- آب به میزان لازم
طرز تهیه پنکیک رژیمی وگان
طرز تهیه پنکیک رژیمی وگان نیز مانند دستورهای قبلی بوده و تفاوت چندانی ندارد. بنابراین در ادامه نکاتی که باید رعایت شود را برای شما شرح داده ایم.
- آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و یک بار الک کنید، سپس نمک و شکر را به آن بیافزایید و خوب مخلوط کنید.
- ۱/۲ پیمانه آب به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید. اگر غلظت مایه حاصل شبیه ماست بود، نیازی به افزودن آب نیست، ولی اگر مایه غلیظ و سفت بود، کمی دیگر آب اضافه کنید تا غلظت آن مانند ماست شود. سپس مواد را خوب هم بزنید تا دانههای شکر حل شده و مایه یکدستی حاصل شود.
- کف یک تابه چرب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود سپس دو سه قاشق غذاخوری از مایه پنکیک را کف تابه بریزید، حرارت را کم کرده و صبر کنید تا روی پنکیک حبابهای ریزی حاصل شود. در این موقع پنکیک را برگردانید تا طرف دیگر آن هم بپزد.
- وقتی سطح پنکیکها به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآمد، آنها را از تابه خارج کرده و در ظرف سرو قرار دهید.
طرز تهیه پنکیک با ماست بدون پکینگ پودر
اگر در خانه بکینگ پودر و شیر ندارید و به دنبال مزه ای متفاوت هستید طرز تهیه پنکیک با ماست کاملا به کار شما خواهد آمد.
مواد لازم برای تهیه تهیه پنکیک با ماست
- آرد 1 فنجان
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- جوش شیرین 1/4 قاشق چایخوری
- نمک 1/4 قاشق چایخوری
- ماست ساده 1 فنجان
- تخم مرغ 2 عدد
- کره ذوب شده یا روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
مراحل و طرز تهیه پنکیک ساده بدون بکینگ پودر
- یک تابه بزرگ نچسب را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید و اجازه دهید گرم شود. پس از اینکه سطح تابه گرم شد، حرارت را متوسط کرده و شروع به درست کردن مایه پنکیک کنید.
- آرد، شکر، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را در کاسهای با سایز متوسط ریخته و مخلوط کنید.
- تخم مرغ و ماست را در کاسه متوسط دیگری بریزید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- مخلوط تخم مرغ و ماست را به مخلوط آرد اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. کره ذوب شده یا روغن مایع را اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- مقداری روغن کف تابه اسپری کنید و سپس مایه پنکیک را با قاشق در تابه بریزید، بهطوری که بین پنکیکها فاصله باشد. حدود ۲ دقیقه صبر کنید تا سطح مایه پنکیک حباب بزند.
- با استفاده از یک کفگیر پنکیکها را برگردانید و حدود ۲ دقیقه صبر کنید تا طرف دیگر آنها نیز سرخ شود و به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآید.
- پنکیکها را پس از آماده شدن در بشقاب سرو قرار دهید و تا داغ است همراه با کره، عسل، مربا یا انواع مارمالاد مثل مارمالاد هویج و مارمالاد پرتقال میل کنید.
چگونه پنکیک پفکی درست کنیم ؟
در صورتی که تمایل دارید پنکیک های شما تخت نباشند و حالت پفکی مانند کیک داشته باشند برای طرز تهیه پنکیک پفکی می توانید از نصف قاشق چایخوری بکینگ پودر استفاده کرده و آن را مایه پنکیک اضافه کنید. نکته دیگر اینکه برای اینکه خاصیت بکینگ پودر از بین نرود نباید آنرا بیش از حد مخلوط کنید.
پس از اینکه بکینگ پودر را به مایه پنکیک اضافه کردیم، باید سعی کنیم از هم زدن بیهوده مایع پنکیک خودداری کنیم، چون خاصیت بکینگ پودر از بین می رود. پس از اینکه شیر یا آب را به مواد اضافه کردیم باید فقط در حدی مواد را مخلوط کنیم که با هم یکدست شوند.
طرز تهیه پنکیک سوفله ژاپنی نرم و پف دار
با طرز تهیه پنکیک سوفله ژاپنی یا پنکیک ژاپنی دورایاکی شکل و طعم متفاوتی از پنکیک را خواهید آموخت.
پنکیک سوفله ژاپنی خیلی پفی تر و سبک تر بوده و ارتفاع بیشتری داره و معمولا با کمک قالب درست میشود.
مواد لازم برای تهیه پنکیک ژاپنی دورایاکی برای 6 نفر :
- ۱ و ۱/۲ پیمانه آرد سفید
- ۲ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- ۳ قاشق غذاخوری پودر قند
- ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
- ۱ و ۱/۴ پیمانه شیر
- نوک قاشق چایخوری پودر وانیل
- ۴۰ گرم کره آب شده
- ۱ عدد زرده تخم مرغ
- ۳ عدد سفیده تخم مرغ
- ۱/۴ قاشق چایخوری سرکه سفید یا پودر تارتار
مراحل تهیه پنکیک ژاپنی دورایاکی
- برای تهیه این پنکیک خوشمزه ابتدا شیر، کره، زرده تخم مرغ، پودر شکر و وانیل رو داخل یه کاسه بریزین و بعد با یه همزن دستی بزنینشون تا مواد با هم مخلوط و یکدست بشن. مخلوط کردن مواد
- حالا داخل یه کاسه بزرگ آرد، بیکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنین.
- مخلوط شیر و زرده تخم مرغ رو به مواد خشک اضافه کنین و با یه همزن دستی هم بزنین تا یکنواخت بشن.
- بعد تو یه کاسه بزرگ دیگه سفیده های تخم مرغ رو که بهشون پودر تارتار یا سرکه سفید رو اضافه کردین با همزن بزنین تا خوب پف کننو بالا بیانو شکل بگیرن.
- یک سوم سفیده زده شده رو به مخلوط آرد اضافه کنین و خیلی آروم همشون بزنین تا مخلوط بشن. این مقدار سفیده کمک میکنه تا مخلوط یکم رقیق تر بشه تا بعدا وقتی مابقی سفیده رو اضافه میکنیم احتیاجی به هم زدن زیاد برای مخلوط شدن نباشه و اینطوری پف دو سوم باقیمانده سفیده ها کمتر میخوابه.
- حالا بقیه سفیده زده شده رو اضافه کنین و خیلی آروم مخلوط رو فولد کنین از همزدن زیاد خودداری کنین تا پف سفیده نخوابه.
- دیواره داخلی یه قالب حلقه ای که ترجیحا حدود ۶ الی ۷ سانت قطر و حدود ۴ سانت ارتفاع داره رو چرب کنین و داخل یه ماهیتابه کاملا نچسب که روی حرارت ملایمه بذارین. البته در صورتی که تعداد بیشتری قالب داشته باشین میتونین زودتر پنکیک هارو حاضر کنین و همزمان داخل ماهیتابه بذارینشون.
- نصف قالب رو با مایه پنکیک پر کنین.
- حالا در ماهیتابه رو ببندین و اجازه بدین تا پنکیک برای حدود ۵ دقیقه بپزه تا هم پف کنه و بالا بیاد و هم کفش طلایی بشه.
- قالب رو به آرومی برگردونین تا طرف دیگه هم طلایی بشه و پنکیک مغز پخت بشه باز هم در بسته باشه.
انواع پنکیک میوه ای:
طرز تهیه پنکیک کدوحلوایی
طرز تهیه پنکیک کدوحلوایی مانند طرز تهیه پنکیک ساده تابه ای است با این تفاوت که در آن پوره کدو حلوایی و ادویه های متناسب با آن استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه پنکیک کدو حلوایی
- آرد دو پیمانه
- تخم مرغ یک عدد
- پوره کدو حلوایی یک لیوان
- شیر کم چرب نصف پیمانه
- شکریک پیمانه
- دارچین ، زنجبیل به مقدار لازم
- روغن دو قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودریک قاشق غذاخوری
- عسل یک پیمانه
- کره250 گرم
طرز تهیه پنکیک کدو حلوایی با شیر
- ابتدا کدو حلوایی را تکه تکه کرده و به آب در حال جوش اضافه میکنیم. پس از اینکه آب کدو کشیده شد، به وسیله چنگال کدو را خوب میکوبیم تا به پورهای یکدست تبدیل شود.
- به پوره کدوحلوایی شیر را اضافه میکنیم و پس از اینکه مواد با هم مخلوط شدند تخم مرغ را به آن اضافه کرده و مواد را به خوبی با هم مخلوط میکنیم.
- در این مرحله دارچین و پودر زنجبیل و شکر را به مواد اضافه کرده و پس از آن بیکینگ پودر و آرد سفید را آرام آرام به مایع پنکیک اضافه میکنیم. پس از اضافه کردن کل آرد، دو قاشق روغن مایع به مواد اضافه میکنیم و با قاشق مواد را مخلوط میکنیم تا در انتها به مایعی یکدست برسیم.
- بعد از اینکه مایع پنکیک ـآماده شد آن را به مدت یک ساعت در یخچال قرار میدهیم.
- در این قسمت به کمک یک ملاقه، مقداری از مایع پنکیک را در قسمت مرکزی ماهیتابه داغ میریزم و پس از مشاهده حفره های ایجاد شده روی پنکیک آن را زیر و رو میکنیم. پس از یک دقیقه پنکیک شما آماده است.
طرز تهیه انواع پنکیک موز:
طرز تهیه پنکیک موز از پرطرفدارترین آموزش هاست زیرا که هماهنگی این میوه با مواد پنکیک و سایر خوراکی ها و طعم دلپذیر آن برای داشتن صبحانه ای لذیذ بسیار وسوسه انگیز است.
1. مواد لازم برای تهیه پنکیک موز ساده :
- آرد ۱ پیمانه
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- شیر ۱ پیمانه
- بکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
- نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
- روغن گیاهی ۲ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- موز رسیده ۲ عدد
- دارچین ۱ قاشق چایخوری
برای تهیه پنکیک موزی ابتدا آرد، شکر، بکینگ پودر، نمک و دارچین را در کاسهای با هم مخلوط کنید. سپس شیر، تخم مرغ و روغن را در کاسهای دیگر با چنگال یا ویسک بزنید.
موزها را پوست بگیرید و در ظرفی با پشت چنگال آنها را له کنید. (بهتر است از موز رسیده استفاده کنید، زیرا موز رسیده نسبت به بقیه موزها طعم و عطر بهتری دارد. سپس موزها را به مخلوط شیر، تخم مرغ و روغن اضافه کنید، کمی با چنگال یا ویسک هم بزنید.
هم اکنون مواد خشک را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و باز هم بزنید. تابهای را روی شعلهی متوسط گاز قرار بدهید. کف تابه را با مقدار کمی کره چرب کنید، این مقدار کم چربی برای تمام پنکیکها کافی است. (می توانید از مقدار کمی روغن استفاده کنید و یا کلا حذف کنید همانطور که میدانید پنکیک نیاز به روغن ندارد)
با یک ملاقه کوچک یا یک قاشق بزرگ مقداری پنکیک درون تابه بریزید، صبر کنید تا حبابهای کف پنکیک ظاهر شود. عجله نکنید امتحان کنید ببینید پنکیک از کف تابه جدا شده یا نه. به محض اینکه آزاد شد، آن را برگردانید و اجازه بدهید تا طرف دیگر آن هم آماده شود. دو طرف پنکیک باید قهوهای و طلایی شود. اولین سری پنکیکها را که بپزید دستتان میآید که چقدر برای هر کدام زمان نیاز دارید.
2. طرز تهیه پنکیک موز و شکلات :
طرز تهیه پنکیک موز شکلاتی ترکیبی از طرز تهیه پنکیک شکلاتی و طرز تهیه پنکیک موز ساده میباشد. به این ترتیب که برای تهیه پنکیک موز شکلاتی باید به دلخواه از آرد کم کرده و به جای ان پودر کاکائو اضافه کنید. به دلخواه میتوانید از شکلات آب شده نیز استفاده کنید. مثلا اگر دستور قبلی رو پیش گرفتید به جای یک پیمانه آرد می توانید نصفه پیمانه آرد و نصف پیمانه پودر کاکائو استفاده کنید.
3. طرز تهیه پنکیک موز و گردو
طرز تهیه پنکیک موز و گردو نیز بسیار ساده بوده و باید نکاتی را رعایت کنید که در ادامه به آن ها پرداخته شده است.
مواد لازم برای تهیه پنکیک موز و گردو
- ۱قاشق چای خوری بکینگ پودر
- ۱عدد موز
- ۲عدد گردو
- ۲عدد تخم مرغ بزرگ
- روغن و یا کره برای چرب کردن تابه
- عسل یا مربا برای سرو پنکیک
مراحل و طرز تهیه پنکیک موز و گردو
موز را پوست بگیرد و با چنگال کامل له کنید ، سپس بکینگ پودر و تخم مرغ ها رو اضافه کنید و اینقدر هم بزنید تا مایه شما کاملا حباب دارشود. وقتی مایه حباب دار شد گردوها رو خرد کرده و اضافه کنید.
تابه را چرب کرده و از مایه پنکیک به میزان دلخواه داخل تابه بریزد یک طرف که سرخ شد طرف دیگر رو سرخ کنید.
4. طرز تهیه پنکیک رژیمی با موز و جو دوسرپرک
طرز تهیه پنکیک رژیمی با موز و جو دوسرپرک از جمله دستورهای پیشنهادی پیانته برای ورزشکارانی که به دنبال صبحانه یا میان وعده مغذی هستند میباشد.
مواد لازم برای تهیه پنکیک جو دوسر بدنسازی:
- جو پرک ۱ و نیم لیوان
- شیر کم چرب ۱ لیوان
- تخم مرغ ۱ عدد
- موز ۲ عدد
- بیکینگ پودر ۱ ق مربا خوری
مراحل و طرز تهیه پنکیک رژیمی بدون شکر
ابتدا جو پرک و شیر و تخم مرغ و موز های حلقه شده را به همراه بیکینگ پودر داخل غذاساز یا میکسر ریخته و اجازه دهید تمام مواد خوب مخلوط شود غلظت مواد پنکیک باید شبیه ماست روان باشد نباید خیلی سفت و نه خیلی آبکی باشد.
مرحله دوم : پخت پنکیک رژیمی
داخل یک تابه را کمی با قلمو چرب کنید حتما برای تهیه پنکیک از تابه نچسب استفاده کنید تا زحماتتون از دست نره، تابه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود سپس با کمک ملاقه مقداری از مواد پنکیک را در مرکز تابه بریزید و به صورت دورانی دست را حرکت دهید وقتی روی مواد حباب زد نوبت برگرداندن پنکیک است طرف دیگر پنکیک را سرخ کنید.
طرز تهیه پنکیک سیب و دارچین در فر
طرز تهیه پنکیک سیب و دارچین از دستوراتی است که برای تهیه صبحانه کودکان بسیار توصیه میشود. چون علاوه بر خواصش طعمی دلپذیر و آرامشبخش دارد.
مواد لازم برای پنکیک صبحانه سیب و دارچین رژیمی
- ۴ عدد تخم مرغ
- ۱ پیمانه آرد ۱ پیمانه شیر
- ۳ قاشق غذاخوری شکر قهوهای
- ۱/۲ قاشق چایخوری پودر دارچین
- ۲ عدد سیب
- نوک قاشق چایخوری نمک
مراحل تهیه پنکیک سیب و دارچین در فر
قبل از شروع برای درست کردن مواد پنکیک فر رو روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنیم. حالا تخم مرغها رو داخل یه کاسه میشکنیم و با همزن دستی میزنیم تا یکدست شوند. بعد آرد، نمک و شیر رو به تخم مرغها اضافه میکنیم و باز با همزن دستی میزنیم تا مایه یکنواخت بشه، حالا مایهی پنکیک حاضره. سپس سیب هارو پوست کنده و حلقه حلقه میبریم. کف قالبمون که باید نچسب باشه رو چرب میکنیم. مایه رو داخل قالب میریزیم. سیبهای حلقه شده رو روی سطح مایهی پنکیک پخش میکنیم.
حالا شکر قهوهای و دارچین رو هم روی سیبها میپاشیم و قالبو برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فر میذاریم تا خودشو بگیره و در نهایت برای ۵ دقیقه هم گریلو روشن میکنیم تا شکر روش آب شود.
طرز تهیه پنکیک پرتقالی
طرز تهیه پنکیک پرتقالی نیز مانند کیک پرتقالی میباشد. در نکاتی جزئی متفاوت است که در ادامه به آنها میپردازیم.
مواد لازم برای تهیه پنکیک پرتقالی تابه ای برای 6 نفر:
- 6 قاشق غذاخوری سر پر آرد
- 2 عدد تخم مرغ
- 3 قاشق غذاخوری شیر
- 3 قاشق غذاخوری آب پرتقال
- وانیل کمی
- 1/2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- 3 قاشق غذاخوری شکر
- 5 قاشق غذاخوری روغن مایع
- 1/2 قاشق غذاخوری رنده ی پوست پرتقال
مراحل و طرز تهیه پنکیک پرتقالی
تخم مرغ رو با همزن دستی حدود ۴۵ ثانیه بزنید تا زرده و سفیدش مخلوط بشه.
شیرو شکراضافه کنید و بعد وانیل و پوست پرتغال، آب پرتغال..و بعد آرد الک شده بکینگ پودرو اضافه کنید و هم بزنید، در آخر روغن اضافه میشه. تابه رو شعله ملایم بزارید داغ بشه ، از مواد ی قاشق بردارید بریزید کف تابه وقتی شروع به حباب زدن کرد برگردونید سمت دیگش هم طلایی بشه.
انواع پنکیک سبزیجات و گوشت ( پنکیک مناسب وعده غذایی )
پنکیک رژیمی پیاز و فلفل دلمه ای
مواد لازم:
- تخم مرغ 6 عدد
- پیاز 1 عدد
- قارچ 5 عدد
- آرد سفید 3 قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده یک قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
- فلفل دلمه ای یک عدد
- سیر یک حبه متوسط
- نمک، فلفل، آویشن به میزان لازم
طرز تهیه پنکیک رژیمی
ابتدا باید پیاز را نگینی ریز خرد کرده و اندکی تفت دهید. برای آنکه به روغن کمتری نیاز داشته باشید، ابتدا پیاز را بدون روغن تفت دهید و سپس روغن به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که برای تفت پیاز بدون روغن از ماهیتابه نچسب استفاده نکنید، زیرا حرارت بدون وجود روغن به لایه تفلون آن آسیب میرساند.
قارچها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب سرد قرار دهید و سپس کاملا بشویید.
اکنون قارچها را خرد کنید، توجه داشته باشید که باید نازک برش بزنید.
فلفل دلمهای را نیز نگینی و ریز خرد کنید.
اکنون فلفل دلمهای و قارچ را به پیاز در حال سرخ شدن اضافه نمایید.
سیر را رنده کرده و به مابقی مواد بیفزایید.
تخم مرغها را در ظرفی بشکنید و کاملا بهم بزنید.
بکینگ پودر و آرد را نیز به تخم مرغ اضافه کنید و بهم بزنید. توجه داشته باشید که قبل از استفاده از آرد، حتما آن را الک کنید.
سپس نمک و فلفل را اضافه و مایه را مجددا بهم کنید.
نصف مایه را کف ماهیتابه پهن نمایید، برای اینکار بهتر است از ماهیتابهای که پیاز را در آن سرخ کردید استفاده کنید تا نیاز به روغن اضافی نباشد. حرارت شعله اجاق گاز باید ملایم باشد.
قبل از آنکه تخم مرغها ببندند، مخلوط قارچ، پیاز و فلفل را به صورت یکنواخت روی آن پخش کنید.
اکنون مابقی تخم مرغها را روی پنکیک بریزید.
جعفری را کاملا ساطوری کرده و روی پنکیک پخش کنید.
درب ماهیتابه را بگذارید و صبر کنید تا کاملا بپزد.
سپس طرف دیگر آن را نیز سرخ کنید. برای اینکه پنکیک از هم باز نشود، میتوانید آن را برش زده و سپس زیرورو کنید.
پنکیک سبزیجات را برش بزنید و همراه با گوجه فرنگی سرو کنید. میتوانید به جای یک پنکیک بزرگ، پنکیکهای کوچک تهیه و به صورت یکنفره سرو کنید. در این پنکیک به جای مواد قندی نظیر شکر، سس شکلات، مربا، عسل و خامه،از سبزیجات استفاده میشود که کالری کمتری دارند. این نوع پنکیک رژیمی را حتی میتوانید به عنوان یک شام سبک نیز صرف کنید.
طرز تهیه پنکیک سبزیجات کره ای
طرز تهیه پنکیک سبزیجات کره ای یک غذای سبک و مدرن که در کره بسیار طبخ میشود را به شما آموزش میدهد.
مواد لازم برای تهیه پنکیک سبزیجات و کدو سبز:
- کدو سبز ۲ عدد
- هویج ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- آرد ۲/۳ لیوان
- تخم مرغ ۲ عدد
- پیازچه ۲ عدد
- کره یا روغن زیتون به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- خامه ترش یا ماست برای تزئین به مقدار لازم
طرز تهیه پنکیک کدو سبز کره ای
- ابتدا کدو سبز را رنده کنید و داخل آبکش ریخته و مقداری نمک روی آن بپاشید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بماند سپس با دست فشار دهید تا آب کدو خارج شود این کار باعث می شود پنکیک ها در هنگام پخت آب نندازد. هویج را پوست بگیرید سپس رنده کنید. ساقه های پیازچه را خوب بشورید و ریز خرد کنید. سیر را پوست بگیرد و پوره کنید.
- سپس تمام سبزیجات خرد شده را به همراه کمی نمک و فلفل داخل یک کاسه بزرگ بریزید سپس تخم مرغ را که از قبل داخل یک کاسه شکسته و با چنگال زدید را به همراه آرد به سبزیجات خرد شده اضافه کنید و هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
- در این مرحله یک تابه نچسب را انتخاب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید کف تابه را با کمک قلمو کمی روغن زیتون یا کره بزنید تا چرب شود سپس صبر کنید تا تابه داغ داغ شود و بعد با کمک قاشق یا ملاقه از مواد پنکیک سبزیجات داخل تابه ریخته و با قاشق روی آن را صاف کنید و صبر کنید تا یک طرف آن پخته شود حتما در حین پخت پنکیک سبزیجات حرارت کاملا ملایم باشد سپس طرف دیگر را هم بپزید و پنکیک های آماده شده را روی دستمال روغن گیر قرار دهید. و در آخر تمام مایه پنکیک سبزیجات را بپزید و روی هم قرار دهید و روی آن را با کمی ماست چکیده یا خامه ترش به همراه چند عدد پیازچه تزئین کنید.
پنکیک کاهو
گاهی در دستور پنکیک سبزیجات کره ای از سیب زمینی شیرین و کاهو هم استفاده میشود که بعد از پخت پنکیک غذایی خود میتوانید آن را با دسته های کاهو سرو کنید و هر پنکیک را درون چند لایه کاهو پیچیده و نوش جان کنید.
طرز تهیه پنکیک گوشت و قارچ فرانسوی : طرز تهیه پنکیک ساندویچی
طرز تهیه پنکیک گوشت و قارچ فرانسوی از جمله دستوراتی است که بسیار پرطرفدار بوده و به کار بردن گوشت چرخ کرده و
مواد لازم:
- گوشت چرخکرده 500 گرم
- قارچ به میزان دلخواه
- پیاز 1 عدد
- جعفری خرد شده 100 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- شیر 1 لیوان
- آرد 1 فنجان
- روغن 150 گرم
- تخممرغ آبپز 4 عدد
- بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار کافی
طرز تهیه مواد میانی پنکیک قارچ و گوشت
پیاز را خرد کرده و با دو قاشق روغن سرخ کنید و گوشت و قارچ را به آن اضافه کنید و آن را تفت دهید. بعد یک لیوان آب با کمی نمک و فلفل را داخل آن ریخته و با حرارت ملایم بگذارید چندجوش بزند تا آب آن جذب شود. تخم مرغهای آب پز شده را رنده کرده، و با جعفری خرد شده مخلوط کرده و به گوشت اضافه کنید.
طرز تهیه پنکیک فرانسوی: کرپ قارچ و گوشت
تخممرغ، شیر، آرد و بکینگ پودر را در یک ظرف ریخته و به هم بزنید، تا مخلوط شود، سپس دو قاشق روغن در ماهیتابه ریخته و هنگامی که داغ شد، نصف مایه آماده شده را در روغن ریخته و تابه را تکان دهید تا یکنواخت گردد. سپس دو طرف آن را سرخ کرده تا طلایی رنگ شود. پنکیک را از تابه خارج نموده و دومین پنکیک را نیز به همین صورت آماده کنید
مایه گوشت را وسط دو پنکیک گذاشته و در دیس بچینید و با حلقههای گوجهفرنگی و جعفری آن را تزئین کنید.
طرز تهیه پنکیک با سوسیس و گوجه فرنگی
طرز تهیه پنکیک با سوسیس کمی متفاوت بوده که در ادامه به شرح نکات میپردازیم.
مواد لازم برای تهیه پنکیک سوسیس
- سوسیس
- گوجه
- پنیر
- ،فلفل دلمه ای
- تخم مرغ
- شیر
- آرد
- بکینگ پودر
- پیازچه
طرز تهیه پنکیک با سوسیس
گوجه فرنگی و پیاز چه را بشویید و خشک کنید. تخم مرغ و شیر را در یک کاسه ترکیب کنید. آرد ، بیکینگ پودر ، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. خمیر پنکیک را هم بزنید تا یکدست شود.
گوجه فرنگی و سوسیس را به صورت مکعب های کوچک برش دهید و به مایه پنکیک اضافه کنید و هم بزنید. پیاز چه را ریز خرد کنید (بهتر است فقط از قسمت سبز استفاده شود ، طعم آن بهتر خواهد شد) و اضافه کنید.
در ماهیتابه یک قاشق روغن بریزید و با حرارت متوسط یک پیمانه از خمیر را درون تابه بریزید و ان را پخش کنیدو در حدود 3-4 دقیه سرخ کنیدتا یک طرف پنکیک اماده شود و با استفاده از کاردک پنکیک را به طرف دیگر برگردانید و حدود 1-2 دقیقه بیشتر بپزید.
رولت پنکیک با گوشت مرغ : نکته مهم در تهیه پنکیک رولی
برای تهیه این پنکیک مثل روش قبلی عمل کنید با این تفاوت برای مواد میانی از گوشت مرغ ریش ریش شده و پنیر پیتزا و اسفناج و قارچ استفاده کنید. البته نکته مهم در رولی کردن پنکیک ضخامت آن است و اینکه آیا خمیر را خودتان آماده میکنید یا به صورت آماده از فروشگاه تهیه میکنید. در هر حال خمیر آماده یا نان پنکیک آماده کار شما را راحت تر خواهد کرد. اما خمیر خانگی را اگر به اندازه کافی پهن کنید و قبل از پیچیدن کمی بپزید نیز نیز کارساز خواهد بود.
نکته دیگر این است که مواد رو داخل خمیر پنکیک پهن شده ریخته و آن را رول کنید. تابه را چرب و گرم کرده و رول ها را در آن بچینید تا پخته و پنیر داخل آن آب شود. بعد از اینکه یک رو پخت روی رول ها را برگردانید تا روی دیگر هم کاملا بپزد.
طرز تهیه پنکیک یا کرپ مرغ و سبزیجات ( مرغ و قارچ )
مواد لازم برای مواد میانی پنکیک مرغ
- تخم مرغ= ۳ عددآب= ۲۵۰ میلی لیتر
- مواد لازم برای مواد داخل پنکیک:
- فیله مرغ= ۲ قطعه
- هویج متوسط=۱ عدد(خلالی شده)
- پیاز =۱ عدد
- قارچ= ۱۵۰ گرم
- سس گوجه فرنگی= ۱ قاشق غذا خوری
- ادویه مخصوص مرغ و نمک و فلفل و روغن به مقدار دلخواه
طرز تهیه پنکیک مرغ
ابتدا پنکیک را آماده می کنیم تخم مرغ آرد و آب را با چنگال خوب مخلوط می کنیم . سپس یک ماهیتابه کوچک انتخاب می کنیم ته آن را چرب کرده می گذاریم داغ شود سپس یک قاشق از مواد را داخل ماهیتابه می ریزیم تا پنکیک بسته شود نکته مهم آن است که روغن کف ماهیتابه کم و پنکیک نازک تهیه شود.
برای آماده کردن مواد میانی ابتدا پیاز را با کمی روغن تفت داده هویج و فیله مرغ تکه شده را اضافه می کنیم در آخر قارچ و سس گوجه و ادویه و نمک را اضافه می منیم و اجازه می دهیم مواد با شعله بالا مدتی سرخ شود حال ا قاشق از مواد را داخل پنکیک ریخته و آنرا لوله کرده در روغن سرخ می کنیم.
مواد لازم برای نان کرپ
- تخم مرغ : ۳ عدد
- شیر : ۱ لیوان
- آرد : یک و نیم لیوان
- نمک : به میزان لازم
- زعفران : مقداری
- بکینگ پودر : یک قاشق مربا خوری
طرز تهیه خمیر نان کرپ
در ظرفی تخم مرغ را هم زده و بعد شیر و زعفران و نمک را اضافه کرده و مرتب هم میزنیم به تدریج آرد و بکینگ پودر را اضافه کرده تا مایه صاف و رقیقی بدست اید. سپس در تابه نچسبی یک ملاقه از مواد را در تابه ای که قبلا آن را با قلمو چرب کردهایم میریزیم و تابه را تکان داده تا تمام سطح ان را بگیرد بعد کرپ را برمیگردانیم تا دو طرف ان پخته شود. سپس از مواد میانی پنکیک مقداری لای نان گذاشته و رول میکنیم وقتی رول شد با چاقوی تیزی برش میدیم.
از همراهی شما بسیار سپاسگزاریم. لطفا با دادن کامنت و ستاره ما رو همراهی کنید.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه
یک لیست کامل از آموزش تمام انواع پنکیک ها، خیلی عالی و کامل بود. 👌👌🌹🌹🌹🌱🌱
با سلام
خیلی خوشحالیم که این مورد رضایت شما هست. امیدواریم که برای شما کاربردی باشد
موفق و پیروز باشید.
دستوراتون خیلی عالی بود حتما برای صبحانه پسرم درست میکنم
با سلام و درود
خوشحالیم که مورد استفاده بود.
موفق باشید.